Translate

субота, 28 жовтня 2017 р.

Рекомендую

Сьогодні всім, хто любить читати, хочу порадити роман Василя Шкляра "Залишинець. Чорний Ворон" - книгу, у якій є все: гумор, сарказм, героїзм, братерство і дружба, любов до Батьківщини і любов до жінки та ще багато такого, що не забувається.
Композиція роману непроста. Заглиблюючись у зміст книги, хочеться вірити, що герої - не просто авторска вигадка, а жили насправді і творили  історичні події, жертвували собою.
Симпатія до героїв виникає відразу, мабуть, через те, що автор наділив їх, окрім надзвичайної сміливості, здатністю любити, боятися, страждати, співчувати чужому горю і сміятися над своїм.


Початок ХХ століття. Руїна і невизначеність.  Більшість подій відбуваються у лісі, адже там проживає нелегкі часи зграйка повстанців, що  воює за незалежність України, серед яких - Чорний Ворон - отаман, що наділений неймовірною мудрістюі відвагою, але вміє любити і бути ніжним. Різні люди оточують отамана, але у всіх йому вдається викликати до себе повагу. Останній козак кинувся під кулі, щоб закрити Чорного Ворона собою і порятувати від смерті.
Читала роман "Залишенець",  а чомусь пригадувалися постійно "Вершники" Ю. Яновського. Може, через те, що як один, так і другий примушують усвідомити читача справжню ціну того, що маємо зараз.
Читання цього твору принесе Вам багато приємних хвилин!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар